NAJINA ZGODBA | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

NAJINA ZGODBA

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO

Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne stvari preprosto zgodijo. Nekaj je k temu doprinesel nenačrtovan obrat na najini karierni poti, dobršen del pa vera v naravno in ekološko oziroma vera v to, da mora biti »hrana naše zdravilo in ne zdravilo naša hrana«, kot pravi Hipokrat.

In nato zopet sledi vprašanje – pa kako to, saj si oziroma sta v preteklosti počela povsem druge stvari …

Ja, res je, jaz, Darko, se za čebele nikoli nisem zanimal … vedno sem bil v kakšnem bolj tržno usmerjenem poslu. Tudi Aleksandra ni nikoli bila niti blizu čebel, a sva si kljub temu pred dobrimi štirimi leti bolj iz firbca kot zares kupila prve štiri panje čebel. In ko sva tako začela spoznavati skrivno življenje čebel, naju je vse bolj in bolj začelo vleči med ta mala neumorna bitja, od katerih je v veliki meri odvisen obstoj človeštva. Že slavni Albert Einstein je zapisal, da če bi izumrle vse čebele, bi v treh letih izumrlo tudi človeštvo, saj ne bi imel več kdo opraševati rastlin. In zmanjkalo bi hrane.

Že naslednje leto sva početverila najine čebelje družine, saj sva se vse bolj začela zavedati pomena čebel in čebeljih produktov. Prav tako smo zaznavali spremembe v sosedovem sadovnjaku, sadno drevje je bilo bolj polno, plodovi so bili lepši in večji.

Medtem sva opravila izpit za čebelarja ter se vpisala v izobraževalni program za apiterapevta, ki sva ga po enoletnem izobraževanju letos uspešno zaključila. Med tem časom sva bistveno povečala najin čebelji fond, tako da sedaj čebelariva v treh čebelnjakih in z eno prevozno enoto. Danes že lahko rečem, da sva vzljubila delo s čebelami – ob zavedanju, da so to nepogrešljiva bitjeca, kar izhaja iz njihovega poslanstva opraševanja. Ob tem pa so še polna skrivnosti.

A čebele niso edino, čemur se posvečava. Tukaj so še čebelji produkti, katerim namenjava še posebno pozornost. To je posebno poglavje v najinem razvoju dela s čebelami. Čebelji produkti so tisti del najine zgodbe, s katero želiva kupcem ponuditi več, več kot pričakujejo.

Aleksandra je bioterapevt in reiki mojster – pozitivne energije so njen svet. Jaz imam zelo visoko zavedanje za ohranjanje naravnega in ekološkega. In ravno ta kombinacija nama pri delu s čebelami in čebeljimi produkti daje izjemne možnosti, kjer lahko do skrajnih meja izražava sama sebe in najina globoka prepričanja, da je edino naravno tisto, kar je dovolj dobro in kar si ljudje zaslužimo. Ljudem želiva ponuditi produkte, ki so naravni, ekološki. Prav iz tega razloga imava čebelnjak tudi na Pohorju v povsem neokrnjeni naravi, kjer nama čebele pridelajo zares čist, naraven, lahko bi rekel zlati med.

IDEJA:

Z veliko entuziazma ustvariti lastno prepoznavno blagovno znamko s čebeljimi proizvodi in kozmetiko na osnovi čebeljih proizvodov ter razvijati inovativne ideje na področju čebelarstva.

NAJINE VREDNOTE SO:

  • Ohranjanje narave.
  • Skrb za čebele.
  • Ekološki čebelji proizvodi.
  • Biti inovativen.
  • Upati si.
  • Biti kreativen.
  • Nikoli obupati – nikoli ni pravi čas odnehati, kajti z vsakim poizkusom si bližje cilju.

 

NAJINO POSLANSTVO:

Z lastnim razvojem, dizajnom in inovativnim pristopom k organizaciji dela želiva našim kupcem zagotoviti popolno kakovost in doslednost ter razpoznavnost naših izdelkov.

NIke Dunk SB Low

Sports brands | Air Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale – Fitforhealth

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!