CVETNI PRAH | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

CVETNI PRAH

 

CVETNI PRAH, POPOLNO PREHRANSKO DOPOLNILO

 

Cvetni prah ima izjemno hranilno in energijsko vrednost, zato je znan kot eno od super živil. Težko je najti hranilo, ki je tako popolno. Vsebuje praktično vse hranilne snovi, potrebne za uravnoteženo človeško prehrano

Ker ljudje danes jemo predelano hrano, biološko osiromašeno hrano, brez pravih hranil, mineralov in vitaminov, smo ob polnih krožnikih dejansko podhranjeni, zakisani in imamo oslabljeni imunski sistem. To lahko bistveno popravimo z uživanjem cvetnega prahu.

Verjetno niste vedeli:

Da do sedaj še v nobenem laboratoriju niso uspeli narediti niti približno tako kvalitetnega prehranskega dopolnila kot je cvetni prah.

Da 30 g cvetnega prahu, vsebuje toliko aminokislin kot 7 jajc ali 500g mesa

Da od 22 naravnih aminokislin, vsebuje cvetni prah vse aminokisline; od tega 8 za človeka nujno potrebnih esencialnih aminokislin

Izjemno dobro vpliva na sposobnost koncentracije kar je v veliko pomoč pri večjih umskih naporih (npr. študij)

Da 30 g cvetnega prahu popolnoma zadošča za pokrivanje dnevne potrebe po esencialnih beljakovinah pri odraslem človeku

Da vsebuje nukleinske kisline ki so učinkovito sredstvo za pomlajevanje kože

Da vsebuje rutin, ki krepi stene drobnih krvnih žilic, kapilar (preprečuje rdeče oči, krvavitev dlesni, možgansko kap, infarkt –izlitje krvi v ožilju srca, preprečuje krčne žile, hemeroide, izjemno močan antioksidant, omogoča boljšo absorbcijo C vitamina, .

Da so v cvetnem prahu tudi inhibini, ki zavirajo razvoj nekaterih vrst bakterij

Vsebuje večino skupin vitamina B kar učinkovito pomaga pri premagovanju stresa

Da vsebuje tudi aminokislino cistin, ki vsebuje žveplo in tako učinkuje proti izpadanju las

Da je cvetni prah bogat vir antioksidantov, ki nevtralizirajo proste radikale v telesu, le-ti so glavni krivci za bolezni srca in ožilja, rakavih obolenj

Dviguje energijo – cvetni prah je odlično naravno poživilo. Ogljikovi hidrati, beljakovine in B vitamini v cvetnem prahu pripomorejo, da imate skozi ves dan dovolj energije, povečujejo vzdržljivost in so odlični v boju proti utrujenosti.

Zdravje dihal – cvetni prah vsebuje ogromno antioksidantov, ki imajo protivnetni učinek na tkivo v pljučih, ter tako tudi preprečuje nastanek astme.

Zdravljenje alergij – cvetni prah zmanjšuje prisotnost histamina, torej lajša številne alergije. Zdravnik iz Kolorada celo poroča, da se je kar 94 odstotkov njegovih bolnikov, po tem, ko se dnevno uživali cvetno prah, popolnoma znebili vseh simptomov alergij.

Izboljšanje prebave – Poleg tega, da cvetni prah vsebuje koristne vitamine, minerale in beljakovine, vsebuje tudi encime, ki pomagajo pri ureditvi prebave. Encimi pomagajo telesu, da iz hrane, ki jo zaužijemo, telo posrka vsa potrebna hranila.

Krepi imunski sistem – Cvetni prah naj bi vdeloval podobno kot antibiotiki, kar pomaga telesu, da se brani pred virusi. Poleg tega pa ne bogat z antioksidanti, ki ščitijo celice pred škodljivo oksidacijo prostih radikalov.

Pomaga pri odvisnostih – Cvetni prah pomaga pri zaviranju nezdravih navad, še posebno kar se tiče glede prehranjevanja, saj zavira potrebo po prenajedanju ali nezdravi hrani.

Krepi kardiovaskularni sistem – Cvetni prah vsebuje velike količine rutina, antioksidanta, ki krepi kapilare, krvne žile, pomaga pri cirkulaciji in znižuje raven holesterola. Deluje tudi tako, da preprečuje nastajanje strdkov, torej posledično zmanjšuje možnost, da pride do srčnega infarkta ali možganske kapi.

Pomaga pri težavah s prostato – Moškim s težavami s prostato cvetni prah zelo pomaga. Cvetni prah zmanjšuje vnetja in ustavi prepogosto potrebo, da bi urinirali.

Zdravi neplodnost – Cvetni prah stimulira in obnovi delovanje jajčnikov, zato se ga lahko uporablja pri povečevanju možnosti zanositve. Poleg tega, da spodbuja delovanje hormonov je tudi odličen afrodiziak.

 

PREVIDNO!
Cvetni prah lahko pri nekaterih ljudeh povzroči alergijo. Kdor ve, da ima težave z alergijo na cvetni prah, naj ne začne uživati mešanice iz cvetnega prahu in medu. Če ne veste ali imate alergijo ali ne vzemete zjutraj za noževo konico mešanice in ugotovite ali vam ta kako škoduje ali ne. V primeru znakov alergije ne uživajte mešanice, obiščite zdravnika in se posvetujte z njim.
Ko opravite ta preizkus in ugotovite, da nimate težav, lahko prvi dan zaužijete zjutraj eno čajno žličko mešanice, če tudi tokrat ni težav nadaljujte naslednji dan z eno čajno žličko mešanice zjutraj in eno popoldan. Kasneje lahko uživate po tri čajne žličke mešanice na dan.
S tem opozorolim vas ne skušamo prestrašiti, ampak le opozoriti na morebitne nevšečnosti, ki se lahko pojavijo pri nekaterih ljudeh.

 

 

 

Womens Footwear Online

Running sports | NIKE HOMME

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!