SMREKOVI VRŠIČKI V MEDU | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

SMREKOVI VRŠIČKI V MEDU

Smrekovi vršički veljajo za enega najbolj zdravilnih naravnih sestavin za lajšanje kašlja in blažitev bolečin pri vnetju grla.Pripravek iz smrekovih vršičkov in medu ne samo, da lajša kašelj, tudi razkužuje dihalne poti,  krepi sluznico v dihalnih poteh in jo pomirja, blaži hripavost, pospešuje izkašljevnaje. 

Še vedno velja, da se pozno spomladi nabirajo smrekovi vršički, kateri se kasneje posujejo z belim sladkorjem. Na to se vse skupaj postavi na sonce, da se sladkor razstopi, ko je sladkor razstopljen, se dobljena zmes precedi in dobimo neke vrste sirop iz smrekovih vršičkov. Ni potrebno posebaj poudarjati, kaj pomeni beli sladkor za naše zdravje.

Pri čebelarsrtvu Apideja, smo šli korak naprej. Medu ki že sam po sebi ugodno vpliva na naše zdravje, dodamo izvleček smrekovih vršičkov, katerega smo pridobili z "nizkotemperaturno vakumsko evaporacijo". Pri tem postopku pridobivanja ekstrakta smerkovih vršičkov, ni prisotnih visokih temperatur, prav tako ni prisotnega belega sladkorja. Pripravek je povsem naraven, prav tako so se v postopku priprave ohranile tako v medu, kot v smrekovih vršičkih vse sestavine, minerali, vitamini, ter naravni sladkorji, kot sta glukoza in fruktoza, ki jih človeško telo potrebuje za preventivno obrambo pred jesensko zimskimi prehladnimi okužbami. 

Smrečje vsebuje tudi veliko vitamina C, ki krepi naš imunski sistem, nas poživlja. 

Priporočena količina sirupa:

  • 1/2 žličke lahko uživa 2-5 letni otrok (3x na dan)
  • 1 žličko  6-10 letnik (3x na dan)
  • 2 žlički odrasel človek (3x na dan)

Pripravek smrekovih vršičkov in medu lahko uporabljamo na več načinov:

  • uživamo ga lahko kar tako z žlico
  • vmešamo ga v topel čaj. Tukaj moramo paziti, da se čaj najprej ohladi na manj kot 40 stopinj celzija, da ne izgubimo vseh koristnih sestavin medu in izvlečka
  • naredimo si toplo ali hladno limonado, kateri dodamo ta pripravek, lahko pa dadamo še nariban ingver
  • lahko ga vmešamo v šilce žganja, to velja samo za odrasle osebe, za otroke tak pripravek ni primeren!

Potrebno je povedati, da tudi farmacevtski izdelki prav tako pomagajo pri prehladnih obolenjih, morda še prej, kot naravni, vendar je prednost naravnih pripravkov ta, da nimajo negativnih oziroma stranskih učinkov.

Prav tako je prednost naravnih pripravkov pred farmacevckimi ta, da telo ne razvije imunisti na določeno substanco. Naravne substance človeško telo sprejema vedno enako. 

Prav tako je potrebno poudariti, da če želimo doseči podoben učinek s naravnimo pripravki, kot s farmacevckimi, da je naravne pripravke potrebno pričeti jemati veliko prej, predno zbolimo. Naravni pripravki nam krepijo naš imunski sistem, da se je telo sposobno samo ubraniti jesensko zimskim virusom, oziroma prehladnim obolenjem. 

Apideja

 

 

 

Adidas

Nike footwear | Concepts Nike Kyrie 7 Horus CT1135-900 Release Date - SBD

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!