Med in koprivno seme | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

Med in koprivno seme

Seme koprive v medu proti slabokrvnosti in krepitvi imunskega sistema

Že vrsto let je znano, da je koprivno seme odlično naravno zdravilo v boju proti anemiji in odlična izbira za dviganje in krepitev imunskega sistema. Razlog za to je bogastvo mineralov in vitaminov – seme koprive je bogato z vitamini B, C, D, E, K, ter minerali kot so: kalij, železo (kar je zelo pomembno v boju proti slabokrvnosti), magnezija, cinka, mangana, bakra. Kot v marsikaterih drugi semenih, je tudi v semenih koprive izjemno močno izražena energija sonca in svetlobe. Tisto kar naše telo resnično prehranjuje, niso le osnovne substance, kot so minerali vitamin kalorije, temveč predvsem svetloba, ki je vključena v rastlinske celice, BIOFOTONI, ki se ponovno sprožijo s procesom presnove.

Koprivno seme je polno sončne svetlobe (biofotonov) za to se je ob že naštetih ugodnostih izkazalo kot koristno tudi še na drugih področjih ohranjanja našega zdravja:

  • V boju proti alergijam na cvetni prah in drugim alergijam
  • Kopriva ima diuretični učinek, uravnava delovanje ledvic, ter vzpodbuja redno uriniranje
  • Kopriva je dober borec proti razvoju urinalnih infekcij
  • Ohranja zdravje ščitnice
  • Deluje kot odličen antioksidant, telo se osvobodi toksinov, je dober borec proti kopičenju maščob v krvi, ker uspešno uravnava ravni holesterola in ravni trigliceridov.
  • Ohranja zdravje jeter
  • Pomaga bolnikom z astmo in težavami pri dihanju, olajša simptome kašljanja pri različnih okužbah.

Kombinacija koprive in medu (tudi čebele so sončna bitja, saj je njihovo delovanje in življenje tesno povezano z soncem) je popolna pri boju proti anemiji! Ta mešanica je bogata z vitamini, železom in folne kisline, ki bo pomagal pri oblikovanju novih rdečih krvnih celic in njihovo ohranitev.

Seme koprive je najbolje nabirati v mesecu septembru, jesenske koprive so bolj polne rudninskih snovi kot spomladanske. V listih kopriv je do 50% več karotenoidov kot v spomladanskih. Tudi količina linolne in alfa linolenske maščobne kisline je v jesenskih koprivah veliko večja kor spomladanskih. In še in še bi lahko našteval prednosti in koristi kopriv in koprivnih semen. Vendar bi potem članek bil preobsežen. Moj namen pa ni na dolgo in široko razpredati o koprivah, teh podatkov je na spletu kolikor vam srce poželi.

V tem članku le želim poudariti, da ko pride zima, in ko si več ne moremo pripraviti koprivno juho, smooti iz kopriv in druge jedi iz svežih kopriv, naše telo pozimi še vedno potrebuje tako vitamine, kot minerale in druge koristne snovi za krepitev imunskega sistema. Takrat lahko vzamemo žličko kremnega medu s primešanimi koprivnimi semeni, ter dodanim matičnim mlečkom. Z zaužito eno žličko tega pripravka zjutraj in zvečer se bo vaše telo veliko lažje spopadalo s z virusi in bakterijami. Če pa bi že zboleli, bo pa okrevanje veliko lažje in hitrejše, saj bo imunski sitem lahko deloval s svojo polno močjo. Naredite nekaj dobrega zase ter se zavedajte, medicina zdravi, narava ozdravi. Vse kar pojemo, postane del nas, za to, naj bo hrana vaše zdravilo, ne zdravilo vaša hrana (Hipokrat)

 

Air Jordan V Low Supreme

Nike sneakers | Men's Footwear

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!