Med in cimet, dvojec, ki premaga skoraj vse | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

Med in cimet, dvojec, ki premaga skoraj vse

Kombinacija medu in cimeta ima močan antiseptičen in antibakterijski učinek. Pomaga pri boleznih srca, preprečuje infekcije in vnetja sečnih kanalov. Popravlja prebavo, pomaga pri prehladu in zobobolih ter odstranjuje akne. Kombinacija medu in cimeta daje energijo ter pomirja, a je učinek odvisen od tega, kaj bi radi dosegli. Medicinske raziskave so dokazale, da sta med in cimet močna zaveznika, in kadar ju uživate skupaj, pomagata pri neštetih zdravstvenih nevšečnostih. Poglejte, kako vse vam lahko ta kombinacija pride prav.

 • Pri boleznih srca: Pripravljena zmes  Iz medu in cimeta v razmerju 2 : 1 (po možnosti zjutraj) namažite na kruh. Ob takšnem zajtrku boste znižali količino slabega holesterola v krvi, preprečili pojav srčne kapi in nastanek srčne aritmije.
 • PREHLAD
  Vsaj tri dni zapored vsako jutro vzemite žlico mešanice medu in  cimeta. Na ta način lahko ozdravite tudi kronični kašelj in vnetje sinusov.
  Ni pomembno, kako hud prehlad imate, kura z medom in cimetom ga bo učinkovito pomagala pregnati, sploh če imate še težave s kašljanjem in bolečinami v sinusih. Žličko medu in cimeta  pojejte enkrat na dan, tri dni zaporedoma. Vsakodnevno uživanje meda in cimeta krepi imunski sistem ter varuje telo pred bakterijami in virusi. Takšno mešanico medu in cimeta lahko v hladnih jesenskih dneh, ko nam pade odpornost uživate tudi preventivno, s čemer boste imunskemu sistemu pomagali v boju proti virusom.
 • VNETJE MEHURJA
  Če vas pesti vnetje mehurja, vsak dan v skodelico tople vode, pomešajte dve čajni žlički mešanice medu in cimeta in to popijte ba tešče – uničuje bakterije v sečilih
 • ZA BOLJŠO PREBAVO
  Če imate težavo z prebavo, vas po jedi napenja, ali tišči v trebuhu. Pred jedjo pojejte dve žlici medu, pomešani z cimeta, tako boste lažje prebavljali in manj vas bo napenjalo. HOLESTEROL
  Pacientu, s povišanim holesterolom, naj jemlje dve jedilni žlici medu pomešanih z cimetom. Med z cimetom zmešajte  v 4,5 dl čaja (čaj naj se ohladi pod 40 C preden v njem raztopite med in cimet). Tako pripravljen napitek naj bi znižal nivo holesterola v krvi za 10% v dveh urah
 • IMUNSKI SISTEM
  Dnevna uporaba medu in cimetovega prahu jača imunski sistem in ščiti telo pred bakterijami in napadi virusov. Znanstveniki so ugotovili, da med in cimet vsebujeta različne vitamine in železo v velikih količinah. Redna uporaba medu jača bela krvna telesca v borbi z bakterijami in virusnimi boleznimi.

Vsak dan lahko naredite nekaj za svoje boljše zdravje. Če boste redno uživali mešanico medu in cimeta, ne samo, da se boste bolje počutili, ampak boste za svoje telo naredili veliko koristnega. Vaše telo vam bo hvaležno in hvaležnost vam bo vračalo z boljšim zdravjem.

Popular Off-White

bridge media | Nike

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!