Matični mleček | APIDEJA
   Tel.: +386 51 607 951  +386 51 685 141        O Nas      Kontakt

Matični mleček

Matični mleček je nepogrešljiv pri zdravljenju slabotnih otrok in mladostnikov z upočasnjenim razvojem, pri rakastih bolnikih, starostnikih ter okrevancih. Je hrana imunskega sistema. Priporočajo ga tudi pri izčrpanosti in utrujenosti.

ZNANSTVENO DOKAZANI POZITIVNI UČINKI UŽIVANJA MATIČNEGA MLEČKA

V pristni obliki je matični mleček bele do bledo rumene barve, gosto tekoč, značilnega vonja in kiselkastega okusa. Pridelava matičnega mlečka poteka povsem ročno, je zapletena in zamudna. Matični mleček se danes uporablja v različne namene. Tukaj navajamo nekatere izsledke znanstvenih raziskav, v katerih so preizkušali njegovo učinkovitost. Dokazano je bilo, da deluje protivnetno, antibakterijsko in antivirusno (deluje celo na virusegripe) povečuje energijo in vzdržljivost ter odpornost na stres in bolezni, ima biostimulativni učinek, pospešuje izmenjavo snovi v organizmu, stimulira parasimpatični center vegetativnega sistema in povečuje izločanje adrenalina, pomaga pri vzdrževanju tonusa kože, rasti las in nohtov, sodeluje pri regeneraciji celic in tkiv, zmanjšuje nivo holesterola, pozitivno deluje na krvožilni sistem, stabilizira krvni pritisk, deluje kot pomemben krvotvorni spodbujevalec,  izboljšuje spomin, spodbuja imunski sistem, odstranjuje kronične oblike utrujenosti, daje izčrpanim občutek moči, regulira prebavo in pospešuje apetit, vzdržuje ravnotežje hormonov v telesu, pri ženskah olajša menstrualne in PMS težave, pomaga pri impotenci, zmanjšuje slabost in utrujenost, ima ugoden učinek na slabokrvnost, mišično distrofijo in Parkinsonovo bolezen. Veliko raziskav je bilo narejenih na področju delovanja matičnega mlečka na tumorje, ki ga pripisujejo že omenjeni 10-HDA kislini, ter nasičenim dikarboksilnim kislinam, krepi življenjsko moč, zavira proces staranja in povzroča splošno dobro počutje.

Terapija z matičnim mlečkom

Uživamo ga lahko samostojno, lahko ga kombiniramo z medom in cvetnim prahom ali z različnimi dietičnimi in živilskimi izdelki. Svež matični mleček je po mnenju številnih poznavalcev najučinkovitejši, problem pa je njegova obstojnost. Svež matični mleček: srednji odmerek je 500 mg, pri liofiliziranemu mlečku so odmerki za tretjino manjši kot pri svežem matičnem mlečku.

Adidas sneakers

Running sneakers | Archives des Sneakers

Kontaktne informacije

    Karantanska ulica 35,
    2000 Maribor,
    Slovenija
    (+386) 51 607 951 (+386) 51 685 141
    info@apideja.si

Noben začetek ni PRETEŽAK, če tisto kar delaš, delaš z LJUBEZNIJO Marsikdo od mojih prijateljev in znancev me sprašuje, kako sva z Aleksandro pristala v poslu s čebelami in čebeljimi pridelki. In vsakomur, ki me to vpraša, odgovorim, da se takšne...

Novice

Ostanite na tekočem, prijavite se na naše e-novice!